Hoe laat ik google mijn site (opnieuw) indexeren

Gewijzigd op Thu, 07 Jan 2021 om 01:17 PM

Nieuwe site
Zodra uw site on-line is of een grote wijziging ondergaat is het natuurlijk prettig wanneer Google langs komt om uw site opnieuw te indexeren.

Als website eigenaar is het belangrijk om uw site aan te melden via Google Search Console, meldt u de site aan dan zal Google deze gaan indexeren.

Zodra u de site toevoegt zal Google vragen om het eigendom te verifiëren, dit gaat via een DNS-record. In dit artikel leggen we uit hoe u dit doet.

Opnieuw indexeren

Bij een bestaande site zijn er twee mogelijkheden:

1.  Inspect URL voor wanneer het een of enkele pagina's betreft
  2. Sitemap

Inspect URL
Bovenin Search Console is een invoerveld, vul de URL in. Vervolgens klikt u op Indexering Aanvragen.

Sitemap
Met een sitemap kunt u Google exact laten weten welke pagina's er bekeken moeten worden. Indien u een Wordpress pagina heeft kunt u hiervoor de Google XML sitemaps plugin gebruiken. Zodra het sitemap bestand gereed is klikt u bij Google Search Console op Sitemaps en geeft u de link naar uw sitemap op.

LET OP
Het kan dagen duren alvorens Google de (her)indexering helemaal verwerkt heeft en de resultaten zichtbaar in Google zijn.