Google Search Console DNS-verificatie toevoegen

Gewijzigd op Thu, 07 Jan 2021 om 01:15 PM

Zodra u een site aanmeldt bij Google Search Console, vraagt Google een DNS record toe te voegen, dit doet u als volgt:

1. Login op onze klantensite
  2. Klik op diensten
  3. Klik op domeinen en vul de naam van uw domein in
  4. Klik op uw domein
  5. U krijgt nu gegevens van het domein te zien inclusief de menu optie DNS. Klik op DNS
  6. Onderaan de pagina met DNS gegevens klikt u op ‘DNS record toevoegen’, wanneer u hierop klikt ontstaat er een nieuwe regel met lege velden.
  7. Laat het eerste veld leeg
  8. Verander in het tweede veld de A in CNAME
  9. Vul in het derde veld de Google verificatie code in welke u van Google heeft gekregen.
  10. Vul in het laatste veld de waarde 86400 in
  11. Vervolgens klikt u op ‘Bewaar gegevens’

Terug in de Google Search Console klikt u op verifiëren. Soms kan het even duren alvorens Google de wijziging waarneemt, in dat geval krijgt u een foutmelding, klikt u op ok en probeert u het later nog eens.