Site aan bing webmaster tools toevoegen

Gewijzigd op Fri, 16 Feb 2024 om 02:01 PM

Met de steeds uitgebreidere integratie van bing in de Microsoft producten is het te adviseren om ook de opname van uw website in de bing zoekmachine goed te monitoren. Om dit te kunnen doen moet uw website worden toegevoegd. Hieronder leest u hoe.

Ik heb mijn website al aan Google Search Console (GSC) toegevoegd

Indien u uw website al aan Google Search Console heeft toegevoegd en u logt op Bing Webmaster Tools in met uw Google account dan zal Bing Webmaster Tools bij het starten vragen of u de website wilt importeren. Dit is de eenvoudigste manier. U doorloopt de toestemming stappen en binnen no-time heeft Bing uw website toegevoegd aan Bing Webmaster Tools.

Ik heb mijn website nog niet toegevoegd aan Google Search Console
In dit geval adviseren wij uw website eerst aan Google Search Console toe te voegen (bekijk hier hoe), omdat het toevoegen van de website aan Bing Webmaster Tools dan zeer eenvoudig is (zoals in de vorige alinea omschreven).

Ik wil niet bij Bing Webmaster Tools inloggen met mijn Google account en kan bovenstaande opties niet gebruiken of het importeren via Google Search Console mislukt

In dat geval logt u in bij Bing Webmaster Tools en voegt u de website als volgt toe:

1. Indien u nog geen website heeft toegevoegd zal hier om worden gevraagd. Is er al wel een website aangemeld dan klikt u rechtsboven op de websitenaam om vervolgens te kiezen voor Een site toevoegen.

2. Vul nu de domeinnaam in en klik op toevoegen.

3, Vervolgens krijgt u drie opties om uw website te valideren (indien er een probleem optreedt klik dan het scherm weg, de site staat nu rechtsboven en door hierop te klikken krijgt u alsnog de validatie mogelijkheden te zien)

XML-bestand
Download het XML bestand en plaats deze in de httpdocs map van uw website. Dit kan via het Plesk Adminpanel > Files

HTML-metatag
Indien u de website zelf heeft gemaakt en weet hoe u de code van de website moet aanpassen kunt u een metatag toevoegen.

CNAME-record toevoegen aan DNS

Klik op het pijltje rechts van de optie, u krijgt nu de waarden te zien die u nodig heeft.

Log nu in op ons klantenpaneel.

1. Klik op diensten
  2. Klik op domeinen en vul de naam van uw domein in
  3. Klik op uw domein
  4. U krijgt nu gegevens van het domein te zien inclusief de menu optie DNS. Klik op DNS
  5. Onderaan de pagina met DNS gegevens klikt u op ‘DNS record toevoegen’, wanneer u hierop klikt ontstaat er een nieuwe regel met lege velden.
  6. Plaats de lange code in het eerste veld.
  7. Verander in het tweede veld de A in CNAME
  8. Vul in het derde veld verify.bing.com in.
  9. Vul in het laatste veld de waarde 86400 in
  10. Vervolgens klikt u op ‘Bewaar gegevens’

Ga nu weer terug naar Bing Webmaster Tools en klik op verifiëren. Soms kan het even duren alvorens de validatie kan worden gedaan. Daarna zal Bing aangeven dat de site is toegevoegd.