Hoe voeg ik Google Adsense toe in WordPress

Gewijzigd op Mon, 04 Sep 2023 om 01:04 PM

Het toevoegen van Google AdSense-code aan een WordPress-website is vrij eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een van de volgende methoden. Voordat u begint houdt rekening met de volgende zaken:

Houd er rekening mee dat Google enkele regels en richtlijnen heeft voor het plaatsen van AdSense-advertenties op je website. Zorg ervoor dat je aan hun beleid voldoet om problemen met je AdSense-account te voorkomen.

Het kan enige tijd duren voordat je advertenties daadwerkelijk worden weergegeven nadat je de code hebt toegevoegd, omdat Google AdSense eerst je website moet indexeren. Geduld is hier belangrijk.

Er zijn drie mogelijkheden die we beschrijven. We beginnen met de eenvoudigste;

Methode 1: Widgets

1. Klik op Weergave/Appearance en vervolgens op Widgets

2. Voeg nu een nieuwe Widget toe, bijvoorbeeld aan een deel van de footer in uw website. Klik op +

3. Zoek nu naar HTML om de optie 'Custom HTML' te tonen.

4. Voeg de code die u van Google heeft gekregen toe.

5. Klik rechtsboven op update

Methode 2: Handmatig toevoegen via de WordPress-editor

1. Klik in het linkermenu op "Weergave" en selecteer "Thema-editor". Hiermee kun je de bestanden van je WordPress-thema bewerken.

2. In het rechterdeelvenster vind je een lijst met bestanden die bij je thema horen. Zoek en klik op "footer.php" (of een vergelijkbare optie, afhankelijk van je thema).

3. Plak je Google AdSense-code direct voor de afsluitende `</body>`-tag. Dit is waar je advertenties worden weergegeven. Je kunt de code tussen `<script>`-tags plaatsen als deze niet al in de AdSense-code zijn opgenomen.

4. Klik op "Bijwerken" om de wijzigingen op te slaan.

Methode 2: Een AdSense-plug-in gebruiken

1. Ga naar "Plugins" en klik op "Nieuwe plugin toevoegen".

2. Zoek naar een geschikte AdSense-plug-in, zoals "Ad Inserter" of "Advanced Ads". Klik op "Nu installeren" naast de gekozen plug-in.

3. Activeer de plug-in na installatie.

4. Ga in je WordPress-dashboard naar de instellingen van de geïnstalleerde plug-in (meestal te vinden in het linker menu onder "Instellingen" of "Ad Inserter"/"Advanced Ads").

5. Plak je Google AdSense-code in het juiste vak van de plug-in, volgens de instructies van de plug-in.

6. Sla de instellingen op.