Wat is FTP?

Gewijzigd op Thu, 03 Aug 2023 om 04:14 PM

FTP staat voor "File Transfer Protocol." Het is een standaardnetwerkprotocol dat wordt gebruikt om bestanden te verzenden en te ontvangen tussen een client (uw computer) en een server (een externe computer of host).


Met FTP kunt u bestanden uploaden naar een server of bestanden downloaden van een server naar uw computer. Het wordt vaak gebruikt door webontwikkelaars en beheerders om websitebestanden naar een webserver te uploaden, zodat de website publiekelijk toegankelijk is op het internet.


Het gebruik van FTP biedt verschillende voordelen:


Bestandsoverdracht: FTP maakt het mogelijk om grote bestanden of een groot aantal bestanden efficiënt en snel over te dragen tussen uw computer en een externe server.


Toegang tot externe bestanden: Met FTP kunt u toegang krijgen tot bestanden op externe servers, waardoor het gemakkelijk is om wijzigingen aan te brengen in websites of andere bestanden die op externe servers worden gehost.


Organisatie: FTP-servers bieden meestal een hiërarchische mappenstructuur, waardoor u bestanden en mappen kunt organiseren op basis van uw behoeften.


Gebruikersbeheer: In sommige gevallen kunt u met FTP beheerdersrechten instellen om te bepalen wie toegang heeft tot welke bestanden en mappen op de server.


Als u bestanden wilt overbrengen tussen uw computer en een externe server, kan FTP een handige tool zijn. Met FTP kunt u gemakkelijk bestanden uploaden naar een server om ze publiekelijk toegankelijk te maken, of bestanden downloaden van een server om ze lokaal op uw computer te bewerken. Het biedt een efficiënte manier om bestanden te beheren en toegang te krijgen tot externe inhoud. FTP kan vooral nuttig zijn voor webontwikkelaars en andere professionals die regelmatig bestanden moeten overbrengen tussen hun computer en externe servers.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren