Hoe kan ik mijn KPN Homepage verhuizen?

Gewijzigd op Wed, 02 Aug 2023 om 04:34 PM

Op 20 september stopt KPN met KPN Homepage (home.kpn.nl). Jammer, want nog veel mensen gebruiken dit voor bijvoorbeeld hobby pagina's. U kunt uw site voorzetten met ons presence hosting pakket en een eigen domein. Bij gebruik van een .nl domein betaalt u dan 30,25 incl. b.t.w. per jaar. Volg het volgende stappenplan.

1. Ga naar https://www.d-hosting.nl en zoek een beschikbare domeinnaam
  2. Bestel dit domeinnaam samen met het Presence hosting pakket.
  3. Nadat de bestelling is verwerkt krijgt u een e-mail met logingegevens.
  4. Log in met uw FTP of het programma waar u uw website in heeft gemaakt met de gegevens uit stap 3.
  5. Plaats de bestanden in de 'httpdocs' map.
  6. Vervang de eerste pagina bij uw home.kpn.nl (meestel index.html) met een nieuwe index.html met daarin de volgende code:
    <meta http-equiv="Refresh" content="0; url='https://eenvoorbeeld.nl'" />

In dit voorbeeld wijzigt u eenvoorbeeld.nl in de gekozen domeinnaam. Hierdoor worden bezoekers tot 20 september doorverwezen naar de nieuwe locatie van uw website.

7. Wellicht gebruikt u nog een oude websitemaker, bij het Presence pakket beschikt u tevens over de Sitejet website builder. Wellicht een mooi moment om uw site een make-over te geven.

Mocht u vragen hebben over het overstappen of hulp nodig hebben dan kunt u ons een e-mail sturen op support@d-hosting.nl, bellen op 0105938400 of een whatsapp sturen op 0621556318