Veel gebruikte termen

Gewijzigd op Thu, 03 Aug 2023 om 04:15 PM

Hieronder vindt u een lijst met een korte uitleg over veel gebruikte termen gebruikt voor domeinen, e-mail of website hosting.


DNS staat voor "Domain Name System". Het is een essentieel systeem op internet dat mensvriendelijke domeinnamen omzet in numerieke IP-adressen die computers gebruiken om met elkaar te communiceren. In plaats van complexe IP-adressen te onthouden, kunnen we eenvoudige domeinnamen zoals "example.com" of "google.com" gebruiken om websites te bereiken. Meer over DNS.


FTP staat voor "File Transfer Protocol." Het is een standaardnetwerkprotocol dat wordt gebruikt om bestanden te verzenden en te ontvangen tussen een client (uw computer) en een server (een externe computer of host). Meer over FTP.


HTTP (Hypertext Transfer Protocol) en HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) zijn twee protocollen die worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van gegevens tussen een webbrowser (u) en een webserver (server). Meer over HTTP en HTTPS.


IMAP staat voor "Internet Message Access Protocol." Het is een veelgebruikt protocol voor het ophalen en beheren van e-mails van een e-mailserver naar een e-mailclient, zoals uw webmail, desktop-applicatie of mobiele app. Meer over IMAP.


POP3 staat voor "Post Office Protocol version 3." Het is een van de oudere protocollen voor het ophalen van e-mails van een e-mailserver naar een e-mailclient, zoals uw desktop-applicatie of mobiele app. Meer over POP3.


SSL staat voor "Secure Socket Layer." Het is een beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt om gegevens te versleutelen die worden verzonden tussen een webbrowser (u) en een webserver (server). SSL-technologie zorgt voor een veilige en versleutelde verbinding, waardoor het moeilijk is voor kwaadwillende derden om gegevens te onderscheppen en te lezen tijdens het verzenden over het internet. Meer over SSL.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren