Mail naar Gmail komt terug met 'Messages missing a valid messageId header'

Gewijzigd op Mon, 22 Aug 2022 om 12:26 PM

Bij gebrek aan SPF, DKIM en/of DMARC kan Gmail de mail terugsturen met de melding 'Messages missing a valid messageId header'. Een verwarrend bericht, immers duidt het eerder op een verkeerd samengesteld bericht door het mail programma. U kunt dit oplossen door SPF, DKIM en DMARC in te stellen. Hoe?

SPF
SPF zal doorgaans al voor u ingesteld staan. Zo niet dan kunt u aan uw DNS het volgende toevoegen, in het volgende artikel https://service.d-hosting.nl/support/solutions/articles/80001035703-spf-toevoegen-of-wijzig wordt dit uitgelegd.

DKIM
In ons artikel https://service.d-hosting.nl/support/solutions/articles/80001031066-dkim-toevoegen-ten-bate-van-e-mail-aflevering wordt DKIM en het toevoegen ervan in de DNS uitgelegd.

DMARC
In ons artikel https://service.d-hosting.nl/support/solutions/articles/80001035708-dmarc-instellen wordt DMARC en het toevoegen ervan in de DNS uitgelegd.