DKIM toevoegen ten bate van e-mail aflevering

Gewijzigd op Tue, 26 Jul 2022 om 12:31 PM

DKIM is een extra manier voor ontvangende partijen om te valideren of een e-mail inderdaad van de juiste persoon komt door middel van een digitale handtekening. Om gebruik te kunnen maken van DKIM zijn er een aantal handelingen nodig.

DKIM activeren in Plesk
Eerst moet er in Plesk aangegeven worden dat u DKIM wilt gebruiken. Log in op het Plesk Adminpanel (de inloggegevens vindt u in de opleverings e-mail), klik op Mail, op Mail settings en vink de optie aan

Klik vervolgens op Apply en daarna op How to configure external DNS

De informatie welke in het pop-up komen te staan hebben we nodig.

DNS instellen via het klantenpaneel

Open een nieuw tabblad in uw browser en bezoek https://www.d-hosting.nl , klik vervolgens rechtsboven op login.

Eenmaal in het klantenpaneel klikt u op diensten en vervolgens op dienstenoverzicht. Klik nu op uw domeinnaam. Vervolgens klikt u op DNS zoals hieronder weergegeven

U krijgt nu de reeds ingestelde DNS records voor uw domein te zien. Onderaan deze pagina vindt u de optie 'DNS record toevoegen'. Klik hier 2x op. In de nieuwe velden wijzigt u het type (2e veld) van A naar TXT. In het laatste (4e veld) van de nieuwe regels geeft u de waarde 86400 in. De eerste en derde velden neemt u over van hetgeen u in Plesk terug ziet. Dit ziet er dan ongeveer als volgt uit:

Zodra u de velden helemaal heeft ingevuld klikt u op bewaar gegevens.