DNS voor iCloud instellen

Gewijzigd op Mon, 31 Jul 2023 om 08:11 PM

Wanneer uw domein aan iCloud wilt koppelen krijgt u een e-mail van Apple met een aantal instructies. Hieronder beschrijven wij de stappen die u moet volgen:


  1. Login op de klantensite (https://www.d-hosting.nl/klantenpaneel/inloggen)
  2. Klik op diensten > domeinen
  3. Zoek het domein waar u de wijziging voor wilt maken.
  4. Klik op het wereldbolletje met de tekst DNS.
  5. Klik onderaan de pagina op 'DNS record toevoegen'.
  6. Laat het eerste veld leeg, het tweede veld kiest u het type TXT, het derde veld krijgt de value uit de Apple instructies (apple-domain=.....) en het vierde veld de waarde 86400
  7. Kijk bij de bestaande DNS records of er al een SPF record is. U kunt die vinden door te zoeken naar het woordje spf in het derde veld.
    1. Indien er een bestaand SPF record is voegt u voor ?all/-all/~all include:icloud.com toe
    2. Indien er nog geen bestaand SPF record is klikt u op 'DNS record toevoegen'. Laat het eerste veld leeg, het tweede veld kiest u voor het type TXT, het derde veld krijgt de waarde "v=spf1 include:icloud.com ~all" en het vierde veld de waarde 86400.
  8. Kijk bij de bestaande DNS records of er al een MX record is. U kunt deze vinden door bij het tweede veld te zoeken naar MX. Indien er meer dan 2 MX records zijn dan haalt u deze weg totdat er slechts 2 overblijven.
    1. Indien er een bestaand MX record is past u het derde veld aan naar mx01.mail.icloud.com en kiest u daarna 'DNS record toevoegen'. Laat het eerste veld leeg, kies bij het tweede veld voor type MX en vul in het derde veld mx02.mail.icloud.com in, bij prioriteit vult u 10 in en in het laatste veld 86400.
    2. Indien er nog geen bestaand MX record is kiest u op 'DNS record toevoegen'. Laat het eerste veld leeg, het tweede veld kiest u voor het type MX, het derde veld krijgt de waarde mx01.mail.icloud.com, het vierde veld krijgt waarde 10 en het laatste veld de waarde 86400. Herhaal deze stap, maar vul dan bij het derde veld mx02.mail.icloud.com in.
  9. Kies nu voor .DNS record toevoegen'. Vul in het eerste veld de waarde in die u in de instructies onder DKIM bij Host terug kunt vinden. Meestal sig1._domainkey Bij het tweede veld kiest u voor CNAME. Het derde veld krijgt de waarde welke u bij value vindt. Dit ziet er meestal uit als sig1.dkim.<uwdomeinnaam>.at.icloudmailadmin.com
  10. Klik nu op 'Bewaard gegevens'.
  11. De velden zullen er ongeveer als volgt uitzien;
  12. Nadat de gegevens zijn opgeslagen gaat u naar https://setup.icloud.com/private/icloudmail/customdomain?flow=CUSTOM_EMAIL_DOMAIN om de installatie af te ronden.




Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren