Hoe maak ik een back-up van mijn e-mail in Apple Mail

Gewijzigd op Wed, 27 Jan 2021 om 10:26 AM

Er kan altijd wat misgaan met uw e-mail. U verwijdert per ongeluk een belangrijke map. Omdat de on-line mail wordt gesynchroniseerd verdwijnt het daar ook. Zaak om dus regelmatig een back-up te maken van uw e-mail. Zeker wanneer u de e-mail zakelijk gebruikt van gebruikt, want u bent namelijk verantwoordelijk voor dataverlies.

Back-up van de e-mail

1. Selecteer de mappen waarvan u een back-up wilt maken
  2. Kies in het menu op Postbus en daarna op exporteer postbus
  3. Kies een locatie om de back-up op te slaan. Bij voorkeur een externe harde schijf of USB stick.
  4. Daarna wordt de back-up gemaakt. Dit kan enige tijd duren.

Let op: Gebruikt u verschillende mappen dan moet hier apart een back-up van worden gemaakt.
Let op: Een backup van uw e-mail is geen back-up van uw agenda en contacten. Lees na terugzetten van uw back-up hoe u hier een back-up van maakt.

Terugzetten van uw back-up

1. Klik in het menu op Archief
  2. Klik op Importeer postbussen
  3. Kies bestanden met mbox-structuur
  4. Selecteer uw back-up bestand
  5. Zodra het importeren klaar is vindt u de mappen in de map Geïmporteerd. Hier kunt u mappen of specifieke e-mails selecteren en terugslepen.

Back-up van contacten

1. Open het programma Contacten
  2. Klik op Archief
  3. Klik op Exporteer
  4. Klik op Contacten-Archief
  5. Kies een locatie om de back-up op te slaan.  Bij voorkeur een externe harde schijf of USB stick.

Back-up van uw agenda

1. Open het programma Agenda
  2. Klik op Archief
  3. Klik op Exporteer
  4. Klik op Agenda-Archief
  5. Kies een locatie om de back-up op te slaan.  Bij voorkeur een externe harde schijf of USB stick.

Terugzetten van contacten/agenda

In het bijbehorende programma klikt u op Archief en importeer. Daarna selecteert u de back-up.

Let wel op dat de back-up de complete contactlijst en agenda zal overschrijven. Eventuele nieuwe contacten/agenda-items gaan dus verloren.