Fout met PST bestand (Outlook)

Gewijzigd op Tue, 26 Mar 2024 om 04:42 PM

Er kan in sommige gevallen corruptie in een PST bestand optreden. Dit kan ervoor zorgen dat een e-mail account niet meer goed werkt of bij het opstarten de melding 'Uw postvak of postbus is tijdelijk verplaatst op de Microsoft Exchange-server...' geven.

Voordat u begint adviseren wij van alle accounts in Outlook een back-up te maken. In het volgende artikel leest u hoe:
Hoe maak ik een back-up van mijn e-mail in Outlook : D-Hosting

Optie 1
Met de tool scanpst.exe kunt u proberen het PST bestand te repareren, op deze pagina van Microsoft leest u hoe:

https://support.microsoft.com/nl-nl/office/outlook-gegevensbestanden-pst-en-ost-herstellen-25663bc3-11ec-4412-86c4-60458afc5253#:~:text=Als%20u%20het%20hulpprogramma%20Postvak,het%20hulpprogramma%20Postvak%20IN%20start.

Optie 2
Indien optie 1 niet tot verbetering leidt dan zit de fout dieper in het Outlook profiel en biedt het volgende artikel van Microsoft uitkomst:

https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/bericht-uw-postbus-is-tijdelijk-verplaatst-op-microsoft-exchange-server-wanneer-een-gebruiker-van-office-365-outlook-opent-fc808388-f464-7c4b-9b9d-f5b70ec5fa11