E-mail account toevoegen aan mobiele Gmail app

Gewijzigd op Thu, 22 Feb 2024 om 09:33 AM

Wanneer u de Gmail app op uw telefoon al gebruikt om uw Gmail account te lezen dan is het handig om andere accounts ook aan de Gmail app toe te voegen, zo hoeft u niet te wisselen tussen verschillende mail apps. Hieronder leest u hoe:

1. Open de Gmail app
  2. Indien u nog geen account heeft toegevoegd kunt u deze toevoegen. Indien u reeds een bestaand account in gebruik heeft klikt u linksboven op de drie horizontale streepjes, vervolgens op instellingen en dan op account toevoegen.
  3. Bij de keuze voor het type account kiest u voor overig. Vervolgens vult u het e-mail adres in en kiest u daarna voor IMAP.
  4. Vul bij de volgende twee stappen uw e-mail adres en wachtwoord in. Bij de servernaam vult u de naam in welke u terug kunt vinden in de e-mail met de hostinggegevens onder het kopje E-Mail.
  5. Bij deze stap kunt u een aantal voorkeuren opgeven, zoals frequentie van ophalen.
  6. Vul nu de naam die zichtbaar moet zijn voor ontvangers in.

7. Wanneer u reeds een e-mail account had ingesteld en u wilt tussen de accounts wisselen gebruik dan het rondje rechtsboven. Meestal is dit een foto van uw Gmail account of een letter combinatie.