Hoe verhuis ik een domeinnaam

Gewijzigd op Wed, 12 Oct 2022 om 10:19 AM

Of u nu een domein wilt verhuizen van ons naar een andere partij of van een andere partij naar ons er is vrijwel altijd een verhuiscode nodig. De verhuiscode kent een aantal namen; token (.nl), transfercode (.be) en EPP-code. Deze kunt u bij ons opvragen via een e-mail aan sales@d-hosting.nl of wanneer u een domeinnaam naar ons wilt verhuizen bij de huidige provider.

Conform de voorwaarden van enkele registries, waaronder dat van het .nl domein dient u voor het verkrijgen van een verhuiscode een kopie ID bewijs mee te sturen (gebruik de app kopieID - lees instructies overheid) en in het geval van een organisatie dient er tevens uittreksel KvK mee te worden gestuurd waaruit blijkt dat u gemachtigd bent te handelen namens deze organisatie.

Uitzonderingen:

1. In geval van het .be domein wordt de verhuiscode direct aan de eigenaar verzonden. De code is via de site van https://dns.be op te vragen. Klik op het tab 'Transfercode opvragen'.
  2. Bij *.uk domeinnamen dient de huidige provider de registrar-code te wijzigen. Indien u een .uk domein naar ons wilt verhuizen krijgt u deze code na aanvraag. Indien u een .uk domein naar een andere provider wilt verhuizen dient u de registrar-code van hen aan ons door te geven.

Let op!

• Indien u een domein naar elders wilt verhuizen is dit niet automatisch de opzegging van uw hostingpakket. Dit heeft er mee te maken dat veel domeinen ten bate van e-mail afwikkeling worden verhuisd.
  • Wanneer u een domein verhuisd omwille van een nieuwe website (of dat dit een gemaakt is door een webdesigner, wix of andere diensten) dit invloed op uw e-mail heeft. Deze zal niet meer werken. In geval van een nieuwe website elders adviseren wij bij die partij de DNS gegevens op te vragen. Deze kunt u dan naar support@d-hosting.nl mailen. Het is voor de werking van een nieuwe site elders dus NIET noodzakelijk uw domein te verhuizen.
  • Let erop dat bij een .nl verhuizing de nieuwe dienstverlener een registrar bij SIDN is. Alleen dan krijgt u als eigenaar een bericht wanneer een dienstverlener failliet gaat om uw domeinnaam te verhuizen.
  • Let erop dat na verhuizing het domein op uw naam is blijven staan en niet op naam is komen te staan van de nieuwe dienstverlener.