Let op nep-mail dat vanuit Plesk zou zijn verzonden

Gewijzigd op Fri, 02 Jul 2021 om 05:45 PM

Er worden e-mails gestuurd die vanuit Plesk (het adminpaneel waarin u het technisch beheer van uw site voert) lijken te worden gestuurd. Bijvoorbeeld over het opslag gebruik. In zo'n e-mail treft u ook een link aan welke naar Plesk lijkt te wijzen van uw domein. Wie echter verder kijkt ziet al snel dat de werkelijke URL elders heen verwijst. Klikt u hierop en logt u daarin dan hebben kwaadwillende uw login gegevens en kunnen zij bij uw account inloggen.

U ontvangt van ons nooit een geautomatiseerde e-mail over opslag met daarin een link naar het Plesk adminpanel. Bij twijfel neemt u contact met ons op.

Heeft u recent een dergelijke e-mail gehad en wellicht doorgeklikt dan adviseren wij per omgaande uw Plesk wachtwoord te wijzigen.

Om uw account beter te beschermen kunt u tegenwoordig ook uw Plesk login beveiligen met twee staps authenticatie. Behalve uw gebruikersnaam en wachtwoord moet u dan een code van de Google Authenticator invoeren. U kunt dit activeren wanneer u in het Plesk Adminpanel bent ingelogd ziet u aan de rechterkant Google Authenticator staan. Hier kunt u deze activeren.