Website doorsturen of forward instellen

Gewijzigd op Thu, 18 Jan 2024 om 04:49 PM

Wanneer u een site elders heeft gemaakt en een bij ons geregistreerd domein of wanneer u een extra domein naar iw website wilt laten verwijzen dan zijn er meerdere mogelijkheden.

Domein koppelen aan externe dienst

Vaak bieden deze diensten het aan om een (sub)domein te koppelen door middel van DNS. Voor een aantal diensten hebben we een handleiding gemaakt. Zie bijvoorbeeld: Domein koppelen aan Wix, Squarespace, Jimdo of Canva. Overigens wijzen we graag op dit artikel alvorens u dure abonnenten afsluit bij dit soort aanbieders: Is er een goed alternatief voor Jimdo, Wix, Wordpress?

Domein doorsturen

Is er geen mogelijkheid om de domeinnaam via DNS te koppelen dan kan dit door een html of .htaccess forward. Er zijn een aantal mogelijkheden:

U heeft geen hostingpakket

Stuur een email aan support@d-hosting.nl met uw domeinnaam en de url waar deze heen mag verwijzen.

U heeft een hostingpakket, maar de website moet naar een externe url verwijzen .

Ook nu stuurt u een email naar support@d-hosting.nl, let wel dat eventueel aanwezige bestanden in uw hostingpakket zullen worden gewist. Omdat het Plesk adminpanel dan ook direct de gerelateerde back-ups zal verwijderen kan dit niet worden teruggedraaid. Zorg waar nodig dus voor een lokale back-up.

U heeft een hostingpakket, bezoekers moeten worden doorverwezen, maar u wilt ook nog bestanden vanuit uw hostingpakket kunnen aanbieden.

In dit geval maakt u (of past u aan indien dit bestand al bestaat) het .htacces bestand aan. Dit doet u door in het Plesk Adminpanel in te loggen (link en inloggegevens staan vermeld in de e-mail met uw hostinggegevens) en vervolgens de filemanager te openen. U voegt deze regels toe:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^eenvoorbeeld.nl [NC]
RewriteRule (.*) https://externewebsite.com/$1 [L,R=301]
</IfModule>

Vervang eenvoorbeeld.nl in uw eigen domein en externewebsite.com in de url waarheen verwezen moet worden.

Lukt het u zelf niet? Dan kunt u nadat u eerst een lokale back-up heeft gemaakt een verzoek sturen aan support@d-hosting.nl.  Vermeld hierin duidelijk dat u alleen bezoekers wilt doorsturen, maar de hosting met alle bestanden intact wilt laten.