Domein koppelen aan Jimdo

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 05:06 PM

Alvorens u te informeren hoe uw domein aan Wix te koppelen willen we u graag wijzen op een voordeliger alternatief, namelijk SiteJet. Een SiteJet website met .nl domeinnaam heeft u namelijk al voor 30,25 incl. b.t.w. per jaar bij D-Hosting.

Indien u een domein wilt koppelen aan Jimdo, volgt u deze stappen:

1. Klik op domeinen

2. Klik op voeg een extern domein toe

3. Vul uw domeinnaam in (zonder www.)

4. Kopieer het laatste deel, na CNAME. In het voorbeeld web.jimdosite.com en sluit het venster.
5. Open nu de klantensite van D-Hosting, klik op Diensten > Domeinen en zoek het domein welke u aan Jimdo wilt koppelen. Klik vervolgens op het domein en DNS.

U krijgt nu alle DNS records te zien:

6. Indien er nog geen DNS record met www. in het eerste veld aanwezig is. Klikt u op DNS record toevoegen. Anders gaat u verder bij punt 9

7. Vul www. in

8. Wijzig het selectieveld in CNAME

9. Vul (of indien reeds bestaand; wijzig) dit veld in web.jimdosite.com

10. Indien dit veld leeg is vult u 86400 in

11. Klik op Bewaar Gegevens.

Vervolgens zal er enige tijd overheen gaan alvorens Jimdo controleert of de wijziging is gemaakt. Jimdo zelf spreekt van maximaal 24 uur, de praktijk wijst uit dat dit binnen het uur is. Zodra de controle voltooid is ziet u: