Let's Encrypt geeft een foutmelding

Gewijzigd op Tue, 23 Aug 2022 om 02:09 PM

Bekijk de gehele foutmelding. Hieronder de meest voorkomende problemen

Detail: DNS problem: NXDOMAIN looking up
Waarschijnlijk heeft u bij het aanvragen ook domein aliassen geselecteerd en stond hier een alias tussen die niet meer actief is. U kunt het verzoek opnieuw indienen door betreffende domein alias te de-selecteren. Neem vervolgens contact op met support@d-hosting.nl om dit aan te laten passen.

Een andere mogelijkheid is dat u een Let's Encrypt certificaat probeert aan te vragen binnen uw hosting pakket terwijl de site elders draait (bijvoorbeeld direct op een systeem van uw webdeveloper). Let's Encrypt kan enkel worden aangevraagd vanaf het systeem waar de hosting van een domein ook daadwerkelijk op draait.

Detail: DNS problem: NXDOMAIN looking up TXT for _acme-challenge

In dit geval heeft u bij het aanvragen de wildcard optie aangevinkt. Deze functie heeft u doorgaans niet nodig. Start een nieuwe aanvraag en zet het vinkje bij de wildcard optie uit.

Toch een wildcard Let's Encrypt certificaat nodig? Bij de stap na de aanvraag krijgt u DNS records te zien. Open een nieuw browserscherm en login op ons klantenpaneel. Klik op Diensten > Domeinen en zoek het betreffende domein op. Klik vervolgens op DNS. Voeg een nieuwe record toe van het type TXT. Vul bij Waarde (eerste veld) _acme.challenge in en bij het value (derde veld) het vetgedrukte deel achter Record: van de Let's Encrypt pagina in het Plesk Adminpanel.