Ik maak een nieuwe website voor een klant van jullie, wat is de beste werkwijze?

Gewijzigd op Tue, 26 Jan 2021 om 12:23 PM

Er zijn drie mogelijkheden:

1. Submap
  2. Subdomein
  3. Test omgeving met reguliere domeinnaam

Submap
Deze optie is eigenlijk alleen te adviseren wanneer het een eenvoudige HTML website is zonder verwijzingen naar domein/submap. Na het verplaatsen hoeft u dus geen naamswijzingen door te voeren.
Wij adviseren dit niet voor sites die in CMS, zoals Joomla of Wordpress, worden gemaakt.

Subdomein
Deze optie geeft u een eigen omgeving om in te werken, zonder dat uw werkzaamheden invloed hebben op de huidige site. Het enige nadeel is dat u bij de livegang de URL verwijzingen moet veranderen.

Test omgeving met regulier domein
De beste methode, u kunt de site ontwikkelen in een aparte omgeving en hoeft na de livegang niets meer aan te passen. Wij verwijzen het domein naar de nieuwe omgeving. Het enige nadeel is dat u tijdens het testen in uw hosts file op de computer aan moet passen.