Einde ondersteuning Centos 7: Wat betekent dit voor u?

Gewijzigd op Ma, 24 Jun om 7:58 PM

CentOs 7 is een besturingssysteem op basis van linux. Het wordt veel gebruikt in de hostingwereld, zo ook bij ons. Op 30 juni 2024 stopt de ondersteuning van deze versie van Centos en belangrijker nog: er komt geen nieuwe versie vanuit ontwikkelaar RedHat. 


Als de ondersteuning van een versie stopt, betekend dit geen updates meer aan de software en wellicht belangrijker nog, geen updates meer in geval van veiligheidsproblemen. Dit kan op termijn impact hebben op de werking van uw website maar ook op diensten zoals e-mail, databases en dergelijke. 


Daarom gaan we migreren naar Almalinux 8, een distributie die het beste omschreven kan worden als alternatief voor CentOs 8. 


Wat betekend dit voor klanten van onze webhosting?


Vanzelfsprekend gaan wij ons uiterste best doen om de migratie probleemloos te laten verlopen zodat u er weinig tot niets van merkt. 


Let op! De laagste versie van PHP die beschikbaar is onder Almalinux is PHP 7.4. Als u een website heeft die nog geen gebruikt maakt van PHP 7.4 of hoger dan is het zaak uw website compatibel te maken. Mocht dit een groot probleem opleveren, kunt u dit melden op support@d-hosting.nl. Eventueel kunnen wij u daarbij helpen.


Als u gebruik maakt van Wordpress, Joomla of een ander bekend CMS en u gebruikt de laatste versie dan levert de migratie geen problemen op!


Wat betekend dit voor gebruikers van een dedicated server of VPS?


Wij raden aan om te migreren naar Almalinux 8 of een ander besturingssysteem naar wens indien Almalinux voor u geen optie is. Vanzelfsprekend gebeurd dit alles in overleg en nemen wij u de zorg uit handen. 


Geen klant van D-Hosting? Wij bieden support.


Mocht u geen klant zijn van D-Hosting.nl en graag advies of ondersteuning willen bij het migreren van uw dedicated server of VPS? Neem dan contact op met support@d-hosting.nl



Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren