(sub)mappen worden niet zichtbaar in mail programma met IMAP verbinding

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 05:56 PM

Er zijn doorgaans twee mogelijkheden:

IMAP Prefix

In sommige gevallen moet het e-mail programma worden verteld dat het de IMAP-Prefix (IMAP-Folder, Root Folder Path en Pad van de Hoofdmap) INBOX moet gebruiken. Deze instelling vindt u in de meeste programma's bij de geavanceerde mail instellingen.

Instellen IMAP-servermap in Thunderbird

1. Ga naar Extra > Accountinstellingen
  2. Onder uw account kiest u voor Server instellingen
  3. Onder het kopje server instellingen drukt u op de knop Geavanceerd
  4. Bij IMAP-servermap kunt u INBOX instellen.

Instellen IMAP-folders in Apple Mail

1. Klik bovenin op Mail en daarna Voorkeuren
  2. Klik op accounts en selecteer het account waar de wijziging voor moet worden gemaakt
  3. Klik op geavanceerd
  4. Vul in bij IMAP Pad: INBOX

In Outlook kunt u dit doen via de volgende stappen (met dank aan Patricia Prinsen) :

1. Mocht dit niet werken, ga naar de account instellingen via Bestand > accountinstellingen > account instellingen.
  2. Druk vervolgens dubbel op het betreffende imap account > Meer instellingen > Tabblad Geavanceerd.
  3. Typ vervolgens onder 'Mappen > Pad van de hoofdmap' de tekst 'Inbox' in.
  4. Sla hierna alle gegevens op, ga wederom via de menu balk naar Map > Imapmappen, en abonneer u nu op de betreffende mappen.
  5. Hierna worden alle emails opgeslagen in de map verzonden items en is het
    probleem opgelost.

6. Indien de mappen niet automatisch worden aangemaakt volgt u de volgende handleiding, eventueel gevolgd door deze.

IMAP mappen moeten worden geselecteerd

Outlook

1. Wanneer deze mappen missen. Stel deze eerst in op de webmail via de
    aangeleverde link.
  2. Hierna gaat u naar outlook, opent het email adres (de imap) en drukt bovenin op 'Map' om de 'Imap' Mappen te openen.
  3. Query net zolang tot de niet geabonneerde mappen zichtbaar worden en aboneer uzelf hierop.
  4. Hierna worden alle emails opgeslagen in de map verzonden items en is het
    probleem opgelost.

Samsung Mail

In Samsung Mail kunt u de te synchroniseren mappen selecteren op de volgende manier:

1. Klik linksboven op de 3 horizontale streepjes
  2. Klik rechtsboven op het tandwieltje
  3. Klik op het account aar het omgaat
  4. Klik nu op E-mailmappen om te synchroniseren