Hoe zeg ik op?

Gewijzigd op Tue, 23 Apr 2024 om 10:10 AM

Voor uw opzegging stuurt u een e-mail aan sales@d-hosting.nl, indien u in dat geval niet mailt vanuit een door ons te verifiëren e-mail adres kunnen wij aanvullende informatie vragen.


Conform de voorwaarden van enkele registries, waaronder dat van het .nl domein dient voor het opzeggen van een domein een kopie ID bewijs mee te sturen (gebruik de app kopieID - lees instructies overheid) en in het geval van een organisatie dient er tevens uittreksel KvK mee te worden gestuurd waaruit blijkt dat u gemachtigd bent te handelen namens deze organisatie.


Wanneer u een domeinnaam op laat heffen houdt er dan rekening mee dat nadat deze weer vrij is gekomen derden deze kunnen registreren. Opkopers kopen dan domeinen om verkeer naar andere sites te leiden. Soms kan het verstandig zijn om de registratie eerst nog een jaar door te laten lopen zodat de waarde ervan voor dit soort partijen nihil wordt.


Een andere risico is e-mail. Wanneer een derde uw domein nadat deze is vrijgekomen is registreert kan deze ook de e-mail voor uw oude domein ontvangen. Dit kan beveiligingsrisico's met zich meebrengen wanneer u een e-mail adres binnen dat domein nog gekoppeld heeft staan aan diensten. Het is verstandig om uw mailarchief na te kijken. Informeer personen die u mailde over het vervallen van dit adres en kijk of er diensten/instanties zijn die u hierop hebben gemaild om vervolgens te controleren dat u het e-mail adres bij deze diensten/instanties heeft gewijzigd.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren