Hoe koppel ik mijn domein aan Squarespace

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 01:25 PM

Wanneer u een website heeft gemaakt in Squarespace kunt u uw domeinnaam koppelen aan Squarespace.

1. Voeg uw domein toe bij Squarespace door naar het Domains panel te gaan bij Squarespace.
  2. Klik op 'Use a Domain I own'.
  3. Vul de domeinnaam in en klik op het pijltje.
  4. Klik op 'Connect Domain'
  5. Kies bij providers voor 'Other'
  6. Klik op 'Connect Domai'.
  7. Klik op 'Continue'
  8. Vervolgens krijgt u de DNS records te zien, zoals in onderstaand voorbeeld:Source: Squarespace.com
  9. Deze DNS records moet u nu toevoegen aan de DNS in het klantenpaneel van D-Hosting. Deze bereikt u via de 'inloggen' knop rechtsboven op de site https://www.d-hosting.nl
  10. Klik op diensten en domeinen.
  11. Zoek het domein waar het om gaat
  12. Klik op het wereldbolletje met daaronder DNS
  13. Doorgaans zal er een hoofdrecord (deze wordt bij Squarespace aangegeven met een @, maar betreft bij ons een leegveld - neem @ niet over) en een www. record bestaan.
  14. Wijzig het derde veld bij het www record in ext-sq.squarespace.com
  15. Wijzig het derde veld bij het hoofd-record in het eerste IP dat u door heeft gekregen (in dit voorbeeld 198.155.159.144)
  16. Klik op DNS record toevoegen.
  17. Vul in het eerste veld de code in van het eerste Squarespace record (in dit geval 8lt...)
  18. Kies in het tweede veld voor CNAME
  19. Vul in het derde veld verify.squarespace.com in
  20. Voeg nu drie keer een nieuw record toe met daarin telkens het IP nummer in het derde veld en de waarde 86400 in het vierde veld.
  21. Zodra u klaar bent ziet het er ongeveer als volgt uit:
  22. Klik nu op Bewaar gegevens.
  23. Squarespace geeft aan dat de validatie van de records 24 tot 72 uur kan duren. U kunt de status via 'Connection in progress' sectie bekijken. Klik op 'View DNS settings', refresh (rechtsboven). Mocht het toch niet lukken maak dan een screenshot van deze pagina en stuur deze naar support@d-hosting.nl
  24. Na de DNS validatie zal Squarespace ook een SSL certificaat aanmaken, zodat uw Squarespace site ook beveiligd is. Let erop dat dit ook goed gaat. In het geval van CAA records in uw DNS zone kan het noodzakelijk zijn deze aan te passen of te wijzigen.