DMARC instellen

Gewijzigd op Mon, 22 Aug 2022 om 12:25 PM

Met een DMARC DNS record kunt u beleid instellen voor de aflevering van uw e-mail. U geeft hiermee aan wat de ontvangende partij met de e-mail moet doen wanneer SPF en DKIM falen.

Met de wizard van MXToolbox kunt u de regels helemaal aanpassen aan uw eigen wensen, maar indien u het beleid en eventuele rapportage niet van belang vindt, maar wel een DMARC ingesteld wilt hebben kunt u volstaan met het toevoegen van:
v=DMARC1; p=none;

Vind u de wizard wat ingewikkeld, maar wilt u dat wanneer er fouten worden vastgesteld u hiervan een rapport krijgt dan kunt u volstaan met:
v=DMARC1; p=none; rua=mailto:uw@emailadres.ext; ruf=mailto:uw@emailadres.ext; fo=1; ri=86400

Indien u ook wilt dat mails die niet aan het beleid van SPF/DKIM voldoend worden tegengehouden dan gebruikt u:

v=DMARC1; p=reject; rua=mailto:uw@emailadres.ext; ruf=mailto:uw@emailadres.ext; fo=1; ri=86400

DNS instellen via het klantenpaneel

Open een nieuw tabblad in uw browser en bezoek https://www.d-hosting.nl , klik vervolgens rechtsboven op login.

Eenmaal in het klantenpaneel klikt u op diensten en vervolgens op dienstenoverzicht. Klik nu op uw domeinnaam. Vervolgens klikt u op DNS zoals hieronder weergegeven

U krijgt nu de reeds ingestelde DNS records voor uw domein te zien. Onderaan deze pagina vindt u de optie 'DNS record toevoegen'. Klik hier 2x op. In de nieuwe velden wijzigt u het type (2e veld) van A naar TXT. In het laatste (4e veld) van de nieuwe regels geeft u de waarde 86400 in. Het eerste veld krijgt de waarde _dmarc en het derde veld de gekozen waarde van hierboven of hetgeen uit de wizard is gekomen. Dit ziet er dan ongeveer als volgt uit:

Zodra u de velden helemaal heeft ingevuld klikt u op bewaar gegevens.