Beste SEO voor uw WordPress site met behulp van de Yoast SEO-plugin

Gewijzigd op Tue, 25 Jul 2023 om 03:43 PM

Het verbeteren van de SEO van je WordPress-site met behulp van de Yoast SEO-plugin is relatief eenvoudig. Yoast SEO is een krachtige tool die je helpt om je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Hier zijn enkele stappen om de SEO van je WordPress-site te verbeteren met behulp van Yoast SEO:

Installeer en activeer Yoast SEO

1. Ga naar het WordPress-dashboard en klik op "Plugins" in het linkermenu.
  2. Klik op "Nieuwe plugin" en zoek naar "Yoast SEO".
  3. Klik op "Nu installeren" naast de Yoast SEO-plugin en activeer deze vervolgens.
  4. Stap 2: Voer een algemene configuratie uit
  5. Nadat je Yoast SEO hebt geactiveerd, verschijnt er een nieuw menu-item genaamd "SEO" in het linkermenu van je WordPress-dashboard.
  6. Ga naar "SEO" en klik op "Dashboard".
  7. Volg de stappen in de configuratiewizard om de basisinstellingen van Yoast SEO in te stellen.

Optimaliseer je berichten en pagina's

1. Ga naar het bericht of de pagina die je wilt optimaliseren voor SEO.
  2. Scroll omlaag naar het Yoast SEO-gedeelte onder de inhoudseditor.
  3. Voer een focuszoekwoord in voor het bericht of de pagina. Dit is het zoekwoord waarop je wilt dat je bericht of pagina wordt gerangschikt in zoekmachines.
  4. Volg de aanbevelingen en waarschuwingen van Yoast SEO om de SEO-score voor het bericht of de pagina te verbeteren. Dit omvat het optimaliseren van de titel, metabeschrijving, URL en de inhoud van de pagina.

Optimaliseer je site-structuur

1. Ga naar "SEO" in het linkermenu en klik op "Zoekweergave".
  2. Hier kun je de manier waarop je site wordt weergegeven in zoekmachines beheren, zoals het instellen van een sitetitel en metabeschrijving voor je homepage.
  3. Configureer ook je permalinks (URL-structuur) voor een SEO-vriendelijke opmaak. Ga hiervoor naar "SEO" > "Zoekweergave" > "Permalinks".

Gebruik XML-sitemaps

Yoast SEO genereert automatisch XML-sitemaps voor je website. Sitemaps helpen zoekmachines om de structuur van je site beter te begrijpen en alle pagina's te indexeren.

Ga naar "SEO" > "Algemeen" > "Functies" en zorg ervoor dat de optie "XML-sitemaps" is ingeschakeld.

Maak gebruik van Social Media-instellingen

Ga naar "SEO" > "Sociaal" om je social media-instellingen te configureren. Hier kun je afbeeldingen, titels en beschrijvingen instellen die worden weergegeven wanneer je content wordt gedeeld op sociale media-platforms.

Houd je SEO-voortgang bij

Ga naar "SEO" > "Algemeen" > "Dashboard" om je SEO-voortgang te volgen. Hier kun je zien hoeveel berichten en pagina's zijn geoptimaliseerd en welke verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Door deze stappen te volgen en regelmatig je berichten en pagina's te optimaliseren met behulp van Yoast SEO, kun je de SEO van je WordPress-site aanzienlijk verbeteren. Het is echter ook belangrijk om relevante en waardevolle inhoud te bieden voor je doelgroep, omdat dit de belangrijkste factor is voor een succesvolle SEO-strategie.