Mijn wordpress site werkt traag

Gewijzigd op Fri, 23 Feb 2024 om 03:49 PM

Er zijn verschillende oorzaken die een Wordpress site traag kunnen maken. Zonder al te technisch te worden ligt de oorzaak in een van de volgende zaken:


  1.  Wordpress niet up-to-date en/of verouderde PHP versie
  2. Thema's of plugins niet up-to-date
  3. Slechtwerkende plugins
  4. Grote afbeeldingen


Oplossing voor niet up-to-date wordpress en/of plugins thema
Zorg er sowieso altijd voor dat uw wordpress installatie (inclusief thema en plugins) up-to-date zijn. Op het moment dat dit up-to-date is kunt u via het Plesk Adminpanel de PHP versie verhogen (op dit moment kiest u dan voor PHP 8.3). De WordPress toolkit biedt de mogelijkheid aan WordPress, plugins en thema's automatisch bij te werken.


Oplossing voor slechtwerkende plugins
Via het Plesk Adminpanel kunt u de error_log bekijken. Hier vindt u informatie terug over fouten die de site veroorzaakt.


Het kan soms ook zijn dat u een plugin heeft geïnstalleerd die voor vertraging zorgt ondanks dat deze geen fouten veroorzaakt. Dit is enkel vast te stellen door plugins een voor een uit te schakelen en de site te testen.


Grote afbeeldingen
Alhoewel Wordpress/Thema editors er meestal voor zorgen dat afbeeldingen worden verkleind kan het soms voorkomen dat een afbeelding toch nog de nodige MB's beslaat. Omdat een afbeelding bepalend is van de opbouw van de pagina moet deze vaak eerst worden gedownload alvorens uw website wordt getoond. Indien u de afbeeldingen zelf bewerkt dan is het te adviseren de .webp extensie te gebruiken en anders .jpeg.


Mijn site is traag door groter aantal artikelen of plug-ins waar ik niet zonder kan
Indien uw site trager wordt door de groei van de website of plug-ins die belangrijk voor uw website zijn dan kunt u ervoor kiezen over te stappen naar ons WordPress X2 pakket. De hosting van dit pakket kent een aantal features welke de performance van uw website helpen, maar daarnaast wordt de site ook geoptimaliseerd door onze developers. Meer weten? Stuur een e-mail naar sales@d-hosting.nl


Toch nog een trage WordPress site?
Heeft u geen idee wat de oorzaak is en is uw installatie up-to-date? Stuur dan een e-mail naar support@d-hosting.nl 


Geen klant van D-Hosting?
Wij bieden ook oplossingen voor klanten die hun website elders hosten of kunnen een testomgeving op zetten om te testen of de site met onze aanpassingen beter werkt. Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar sales@d-hosting.nl

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren