Er zijn verschillende oorzaken die een Wordpress site traag kunnen maken. Zonder al te technisch te worden ligt de oorzaak in een van de volgende zaken:


  1.  Wordpress niet up-to-date en/of verouderde PHP versie
  2. Thema's of plugins niet up-to-date
  3. Slechtwerkende plugins
  4. Grote afbeeldingen


Oplossing voor niet up-to-date wordpress en/of plugins thema
Zorg er sowieso altijd voor dat uw wordpress installatie (inclusief thema en plugins) up-to-date zijn. Op het moment dat dit up-to-date is kunt u via het Plesk Adminpanel de PHP versie verhogen (op dit moment kiest u dan voor PHP 7.4).


Oplossing voor slechtwerkende plugins
Via het Plesk Adminpanel kunt u de error_log bekijken. Hier vindt u informatie terug over fouten die de site veroorzaakt.


Het kan soms ook zijn dat u een plugin heeft geinstalleerd die voor vertraging zorgt ondanks dat deze geen fouten veroorzaakt. Dit is enkel vast te stellen door plugins een voor een uit te schakelen en de site te testen.


Grote afbeeldingen
Alhoewel Wordpress/Thema editors er meestal voor zorgen dat afbeeldingen worden verkleind kan het soms voorkomen dat een afbeelding toch nog de nodige MB's beslaat. Omdat een afbeelding bepalend is van de opbouw van de pagina moet deze vaak eerst worden gedownload alvorens uw website wordt getoond.


Geen idee?
Heeft u geen idee wat de oorzaak is en is uw installatie up-to-date? Stuur dan een e-mail naar support@d-hosting.nl