Hoe koppel ik mijn domein aan mijn Canva website

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 01:33 PM

Maakt u een website via Canva.com dan moet u uw domein koppelen aan deze website. Dit werkt als volgt:

1. In de Canva.com omgeving klikt u op Publish Website
  2. Kies de 'Use my existing domain' en klik op 'Continue'
  3. Klik op 'Add another domain'.
  4. In het invoerveld vult u uw domeinnaam in, zonder www. !
  5. Klik op 'Continue'
  6. U krijgt ongeveer onderstaande te zien:
  7. U moet nu inloggen op de klantensite van D-Hosting. Dit doet u door rechtsboven op https://www.d-hosting.nl op inloggen te klikken.
  8. Klik op Diensten
  9. Klik op Domeinen
  10. Zoek het domein dat u wilt gebruiken.
  11. Klik op het wereldbolletje met DNS eronder
  12. Scroll naar onder en klik op 'DNS record toevoegen'.
  13. Vul in het eerste veld _canva-domain-verify in.
  14. Kies bij het tweede veld voor het type TXT
  15. Vul in het derde veld de waarde in (in het voorbeeld begint het met 15...)
  16. Vul in het vierde veld de waarde 86400 in
  17. Klik nu bij Canva op 'TXT record added'.
  18. U krijgt nu:
  19. Klik in het klantenpaneel nu weer op 'DNS record toevoegen'.
  20. Laat het eerste veld leeg
  21. In het tweede veld kiest u type A
  22. In het derde veld neemt u het IP nummer over. In dit voorbeeld dus 103.169.142.0
  23. Het vierde veld vult u de waarde 86400 in.
  24. Klik bij Canva op 'A record added'.
  25. De DNS records moeten er nu ongeveer als volgt uitzien:
  26. Klik nu op Bewaar gegevens.
  27. Bij Canva kunt u nu verder gaan. Het kan soms enige tijd duren alvorens Canva de DNS records kan valideren.
  28. U kunt controleren of de validatie succesvol is door bij Canva naar 'Account settings > Domains' te gaan. Indien er  na 24 uur fouten staan vermeld maak dan een screenshot en stuur deze naar support@d-hosting.nl