Ik ontvang spam via de comment functie

Gewijzigd op Mon, 16 Nov 2020 om 02:58 PM

Indien u de comment functie niet gebruikt raden wij aan deze uit te schakelen;

1. Log-in op het admin deel van uw Wordpress site
  2. Klik in het linker menu op Instellingen en dan op discussie
  3. Vink 'Sta toe dat mensen kunnen reageren op nieuwe berichten' uit.

Indien u de comment functie wel gebruikt raden wij aan deze te beveiligen met CAPTCHA. Dit kan bijvoorbeeld met de Akismet of Antispam Bee plugins.

Antispam Bee
Anti-Spam Bee kunt u eenvoudig installeren;

1. Log-in op het admin deel van uw Wordpress site
  2. Klik in het linker menu op Plugins en dan Nieuwe plugin
  3. Zoek op Antispam Bee

Akismet
Om Akismet te kunnen gebruiken dient u een API-code aan te vragen. Let op, voor persoonlijke sites is Akismet gratis, zakelijk sites dienen een abonnement af te sluiten.

1. Vraag een code aan via https://akismet.com/
  2. Log-in op het admin deel van uw Wordpress site
  3. Klik in het linker menu op Plugins en dan op Geinstalleerde plugins
  4. Indien Akismet tussen de plugins staat klikt u op activeren of instellingen (of wanneer geactiveerd op instellingen)
    1. Zo niet klikt u bovenin op Nieuwe Plugin en installeert u Akismet
  5. Bij instellingen vult u de verkregen code (stap 1) in bij API-sleutel