Ik ontvang spam trackback en opmerkingen via mijn WordPress website

Gewijzigd op Wed, 14 Feb 2024 om 10:00 AM

WordPress is ooit ontstaan als blog software en de mogelijkheid om discussies onder artikelen te hebben, maar ook om notificaties te krijgen wanneer een artikel in een andere site werd gelinkt.

Helaas worden beide functies nogal eens misbruikt door spammers. Tenzij je een blog hebt en afhankelijk van deze functies bent adviseren we deze mogelijkheden uit te zetten.

Login hiervoor in op het WordPress admindeel. Klik in het linkermenu op Instellingen en vervolgens op Discussie. Vink nu alles uit bij het kopje Standaard bericht-instellingen.

Wel de mogelijkheden behouden, maar geen zin in spam?

Bekijk ons filmpje over het installeren van reCAPTCHA