Mijn WordPress plug-in is ineens uitgeschakeld

Gewijzigd op Do, 11 Jul om 6:44 PM

Wanneer een plug-in ineens is uitgeschakeld dan kan dit komen omdat u de optie 'Deactivate vulnerable plugins instead of updating them' aan heeft staan in de WordPress Toolkit. Deze optie betekent eigenlijk 'wacht niet op een update, maar schakel uit'. Alhoewel dit de veiligheid van uw website vergroot kan het natuurlijk grote invloed hebben op de werking van uw site. Denk hierbij aan plug-ins als Elementor of WP Bakery die een rol spelen in hoe de site eruit ziet.

U kunt deze optie uitzetten door in te loggen op uw Plesk Adminpanel en op de auto update settings van de WordPress toolkit te klikken. U kunt dan de optie uitzetten.

Met het uitzetten van deze optie wordt het wel belangrijk dat u de update en security e-mails die de toolkit versturen goed in de gaten houdt en waar nodig actie onderneemt.