Onenote gebruiken voor zakelijke doeleinden

Gewijzigd op Wed, 16 Aug 2023 om 04:06 PM

Indien u onenote wilt gebruiken voor zakelijke doeleinden let er dan op dat u hier regelmatig back-ups van maakt en dat u bij voorkeur de opslaglocatie instelt binnen uw Onedrive of een Sharepoint map, zodat bij corruptie u hierop terug kunt vallen.

OneNote in 365 omgeving
Wanneer u een 365 product bij ons afneemt met Sharepoint ondersteuning dan kunt u een omgeving maken met daarin een notitieblok. Dit zal dan gesynchroniseerd blijven en is duidelijk zichtbaar in Sharepoint beheeromgeving in het geval er problemen optreden.

OneNote buiten 365 omgeving
Het is belangrijk om te onthouden dat OneNote al cloudgebaseerd is en je notities al online worden opgeslagen, zolang u bent ingelogd met uw Microsoft-account. Dit betekent dat uw notities normaal gesproken al worden gesynchroniseerd en beschikbaar zijn op verschillende apparaten. Het maken van een lokale back-up kan echter handig zijn als extra voorzorgsmaatregel, bijvoorbeeld wanneer uw OneNote corrupt raakt.

Het maken van een back-up van OneNote kan variƫren afhankelijk van de versie die je gebruikt (bijv. OneNote voor Windows 10, OneNote 2016, etc.), evenals het platform (Windows, Mac, web, etc.). Hier zijn algemene stappen om een back-up van je OneNote-notities te maken:

OneNote voor Windows 10:

a. Open de OneNote-app op je Windows 10-pc.

b. Selecteer de notitieblokken die je wilt back-uppen.

c. Klik met de rechtermuisknop op het notitieblok en selecteer "Exporteren".

d. Kies een locatie op je computer om de export van het notitieblok op te slaan.

OneNote 2016:

a. Open OneNote 2016 op je computer.

b. Ga naar het tabblad "Bestand" in de bovenste menubalk.

c. Klik op "Opslaan als" en kies een locatie op je computer om het notitieblok op te slaan.

OneNote voor Mac:

a. Open de OneNote-app op je Mac.

b. Selecteer het notitieblok dat je wilt back-uppen.

c. Klik met de rechtermuisknop (of Control-klik) op het notitieblok en selecteer "Exporteren".

d. Kies een locatie op je Mac om de export van het notitieblok op te slaan.

OneNote Online (Webversie):

a. Ga naar de OneNote-website en log in met je Microsoft-account.

b. Selecteer het notitieblok dat je wilt back-uppen.

c. Klik op "Bestand" en selecteer "Downloaden".

d. Kies het gewenste bestandsformaat om het notitieblok te downloaden. Dit kan variƫren tussen OneNote-indeling, PDF of Word.

Houd er rekening mee dat deze stappen je notitieblokken exporteren naar een bestandsindeling die je lokaal op je computer kunt opslaan.

Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je belangrijke gegevens, waaronder je OneNote-notities, om ervoor te zorgen dat je informatie veilig is, zelfs in het geval van technische problemen.