Hotlinken tegengaan met .htaccess
Geplaatst door D-Hosting op 21 februari 2011 09:23

Diefstal van bandbreedte doordat uw grafische bestanden (denk aan foto’s) op een andere website worden gebruikt is een steeds vaker voorkomend probleem en u wilt natuurlijk ook niet betalen voor de bandbreedte die u hierdoor moet betalen en dat terwijl de bezoeker niet via uw pagina binnenkomt. U kunt dit echter afvangen door alle verzoeken naar bestanden in uw account welke niet van uw eigen domein afkomstig zijn een ander plaatje te tonen. U kunt bijvoorbeeld een plaatje maken waarop staat ‘deze foto kunt u vinden op www.uwdomein.ext’. Zo krijgt u alsnog de bezoeker naar uw site. Uiteraard kunt u ook een tekst vermelden als ‘deze foto is gestolen’. U kunt uiteraard helemaal zelf bedenken wat het vervangende plaatje zal tonen.
Hieronder de code die u dient te plaatsen in uw .htaccess bestand* :

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www\.)?uwdomein.ext/.*$ [NC]
RewriteRule \.(gif|jpg)$ http://www.uwdomein.ext/diefstal.gif [R,L]

Waar uwdomein.ext staat komt uiteraard uw domeinnaam, dus in ons eigen geval zou dit d-hosting.nl zijn. Waar nu diefstal.gif staat kunt u de bestandsnaam van het plaatje plaatsen welke u wilt dat de sites die misbruik van uw account maken krijgen te zien.