Zorgen dat de site charset UTF-8 gebruikt met .htaccess
Geplaatst door D-Hosting op 21 February 2011 09:22

Er zijn verschillende charsets en doordat deze nogal eens verschillen tussen bijvoorbeeld een script en de standaard in een database kan dat resulteren in vreemde karaktercombinaties op uw website. Deze vreemde karaktercombinaties geven echter speciale karakters in UTF-8 aan. Door uw site UTF-8 characterset te laten gebruiken lost u dat probleem op. Dit kan onder andere door het volgende in uw .htaccess bestand te plaatsen:

RewriteEngine on
AddDefaultCharset UTF-8