Wat is FTP over SSH?
Geplaatst door D-Hosting op 27 augustus 2013 12:32

Bij FTP over SSH wordt gebruik gemaakt van de SSH poort in plaats van het FTP poort. FTP over SSH wordt wel eens aangeduid met Secure FTP. Wij raden echter het gebruik van FTPS (FTP over SSL/TLS) aan.

FTPS is FTP over SSL/TLS, u maakt dan een met een certificaat beveiligde verbinding vergelijkbaar met wanneer u een met certificaat beveiligde site (https) bezoekt.
Om FTPS te gebruiken moet u een ftp connectie maken met <laatste deel ip>.d-hosting.nl. Een voorbeeld, wanneer het IP nummer (dit vindt u in de accountinformatie) 77.243.232.220 is dan wordt het ftp adres 220.d-hosting.nl

Bent u een serverklant? Neem dan contact op met onze support afdeling. FTPS dient in overleg met u te worden geinstalleerd.