Veel voorkomende problemen met FTP
Geplaatst door D-Hosting op 20 februari 2011 14:20

De meeste FTP programma's voorzien in een logvenster waarin alle commando's die naar de server worden gestuurd worden getoont. De verschillende code's die daarin voorbij komen kunnen u helpen, hieronder een lijst met veel voorkomende problemen en de daarbij behorende codes, zodat u het probleem kunt herkennen.

421 - Teveel gebruikers
Dit betekend in de meeste gevallen dat er teveel gebruikers op dezelfde account zijn ingelogd of dat het maximale aantal connecties al is bereikt. Deze melding kan ook betekenen dat u geen rechten heeft om de connectie tot stand te brengen

425 - Kan geen dataverbinding maken
Controleer of uw firewall verbindingen over poort 21 toe laat en/of het FTP programma uberhaupt verbindingen laat maken.

500 - Access Denied
1. U probeert bestanden te uploaden in de root map en niet in de httpdocs map

2. Uw programma (vaak programma's die uw site direct voor u uploaden) staat niet goed ingesteld. Geef bij remote folder (in Nederlandse versies vaak alleen als map aangeduid) 'httpdocs' op.

3. U probeert een bestand te wijzigen welke door een PHP script is geupload. Dit bestand heeft hierdoor een andere eigenaar en u heeft daarom niet de juiste rechten. Beheer het bestand via uw PHP script of neem contact op met onze support afdeling.

530 - Kan niet inloggen
Controleer of uw gegevens kloppen. Lukt het dan niet, dan kunt u via het PLESK Adminpanel uw FTP wachtwoord wijzigen:
Log in op het PLESK Adminpanel (https://uwdomein.ext:8443), klik op het VH icoon voor uw domeinnaam. Bij FTP username kunt u controleren of u de juiste gebruikersnaam gebruikt en bij de twee wachtwoord velden (FTP password) kunt u een nieuw wachtwoord invullen.

550 - Connectie problemen
Dit kan voorkomen doordat de rechten van ftp mappen niet goed staan ingesteld. Dit kan leiden tot geen schrijf-en leesrechten van de ftp mappen.
Zie ons artikel 'FTP connectie stopt zo maar' voor verder oplossingen.