Hoe maak ik mijn Wordpress site sneller
Geplaatst door D-Hosting op 01 maart 2018 15:00

Wordpress zelf werkt snel, dat heeft u wellicht ervaren toen u met Wordpress aan de slag ging. Toch kan het zijn dat u Wordpress traag vindt werken. Thema's en plugins zorgen er vaak voor dat Wordpress trager wordt. Niet alle thema's en plugins zijn optimaal geschreven.

Wat kunt u doen om Wordpress sneller te maken

Schakel overbodige plugins uit
De belangrijkste reden voor Wordpress sites om trager te werken zijn allerhande achtergrond processen die gestart worden terwijl dat meestal niet noodzakelijk is voor elke bezoeker. Zorg er dan ook voor dat niet gebruikte plug-ins uit worden gezet of geheel verwijderd.

Gebruik Cache
Door pagina's te cachen kunt u eenvoudig de snelheid verbeteren. Bij een gecachde site hoeven die achtergrond processen niet telkens te draaien. Een eenvoudige plugin die u daarvoor kunt gebruiken is WP Super Cache (https://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/).

Wordpress up-to-date?
Wordpress wordt continu verbeterd, zorg dat Wordpress wanneer u automatische updates niet aan heeft staan, up-to-date is. Al is het maar vanwege veiligheidsissues in oudere versies. Ook wanneer u automatische updates aan heeft staan kan het zijn dat dit niet voor (alle) plugins en thema's geldt. Controleer dus regelmatig het dashboard van uw installatie.

Controleer in het Plesk adminpanel de PHP versie
Een up-to-date Wordpress site draait prima onder PHP 7, PHP 7 is sneller dan oudere varianten. U kunt support@d-hosting.nl mailen om de PHP versie om te laten zetten.

(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)

Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie

Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2019 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako