Webbrowser geeft aan dat site Niet Veilig is
Geplaatst door D-Hosting op 01 November 2017 11:04

Wanneer uw webbrowser is bijgewerkt dan zal deze sites zonder SSL aangeven als Niet Veilig. Dit kunt u oplossen door uw site over https te laten werken. Dit kan gratis met de optie Let's Encrypt die u in het Plesk Adminpanel kunt vinden. Na installatie dient u de site nog wel bij te werken zodat deze https gebruikt.

Let's Encrypt certificaten zijn DV ofwel Domain Validation certificaten. Deze doen wat SSL hoort te doen, namelijk de verbinding beveiligen. Echter wordt bij uitgave ervan geen controle gedaan of de aanvrager ook wel echt de eigenaar is. Hierdoor kunnen bezoekers de tekst 'Website verstrekt geen identiteitsinformatie' krijgen te zien. Afhankelijk van de instellingen direct en anders bij het aanklikken van het slotje. U begrijpt dat dit een afschrikkende werking kan hebben op bezoekers wanneer u hen vraagt persoonsgegevens in te vullen of wanneer u een webshop heeft. Hiervoor zijn OV (Organisation Validation) en EV (Extended Validation) certificaten beter geschikt.

OV certificaten
Een OV certificaat lost het probleem van de melding op. Dit certificaat is geschikt voor sites die mensen vragen informatie in te vullen.

EV certificaten
Een webshop kan ook prima vooruit met een OV certificaat, maar de praktijk wijst uit dat mensen minder snel twijfelen wanneer er een EV certificaat wordt gebruikt. Een EV certificaat laat naast het groene slotje ook de bedrijfsnaam zien. Men weet dus direct met wie ze zaken doen. Ook sites die naast standaard NAW gegevens privacy-gevoelige informatie verwerken raden wij een EV certificaat aan. Niet omdat de verbinding met een DV of OV certificaat minder veilig is, maar om te voorkomen dat uw gebruikers afhaken.
Door de extra controles die worden gedaan voor uitgifte van het EV certificaat is het wel duurder.

Actuele prijzen kunt u vinden op https://www.d-hosting.nl/ssl

(1 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)

Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie

Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2015 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako