Kan niet meer inloggen in Prestashop
Geplaatst door D-Hosting op 14 April 2017 14:28

Indien u niet kunt inloggen met de gegevens die voorheen werkte (kan soms gevolg zijn van een update) dan kunt u dat als volgt oplossen:

• Log in op het Plesk Adminpanel
  • Klik op het tabblad Files
    • Klik op httpdocs
    • Klik op config
    • Klik op settings.inc.php
  • Kopier uit settings.inc.php de waarde van _COOKIE_KEY_. Dit is een alfanumerieke string.
  • Klik nu in Plesk op het tabblad Websites & Domains
  • Klik op databases
  • Klik op webmin achter de database van uw Prestashop
  • Klik in de linkerkolom op <prefix>_employees
  • Klik op wijzigen voor het user account waarmee u niet meer kunt inloggen
  • Zoek het veld passwd
  • Kies in het dropdown menu onder Functie voor MD5
  • Vervang de waarde nu door de gekopieerde _COOKIE_KEY en type daarachteraan (zonder spatie) uw nieuwe wachtwoord
  • Klik vervolgens onderaan op Start

Kunt u na deze wijziging nog niet inloggen en ziet u in de error_log een melding zoals: "Warning: mcrypt_decrypt() [function.mcrypt-decrypt]: Received initialization vector of size 7, but size 16 is required for this encryption mode in /var/www/<domein>/httpdocs/classes/Rijndael.php on line 68" dan dient u ook weer in de database het volgende uit te voeren:

• Klik in de linkerkolom op <prefix>_configuration
  • Zoek het veld PS_CIPHER_ALGORITHM en klik op wijzigen
  • Wijzig de waarde 1 in 0
(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)

Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie

Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2015 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako