Kan server identiteit niet vaststellen
Geplaatst door D-Hosting op 12 April 2017 14:14

Per mailprogramma kan deze melding wat afwijken, maar deze melding komt voor wanneer u een beveiligde verbinding wilt opzetten, maar niet een d-hosting.nl servernaam heeft opgegeven. Wellicht heeft u staan mail.<uwdomein>. Om dit op te lossen kunt u een e-mail sturen aan support@d-hosting.nl (eventueel via een ander e-mail account indien de melding voorkomt dat u e-mail kunt sturen) met daarin uw domeinnaam en de vraag wat uw juiste hostname is. Een andere mogelijkheid is dit zelf te achterhalen:

Voor Apple:

Kies Finder, klik op Programma's, onder hulpprogramma's vindt u terminal. Voer terminal uit.

Geef in het nieuwe venster in:

ping mail.<uwdomein>

U krijgt nu antwoord terug, dat ziet er ongeveer uit als:

64 bytes from 81.18.172.20

U pakt het laatste cijfer van het IP-adres (in geval van dit voorbeeld is dat 20) en de hostname die u moet gebruiken in uw e-mail programma is dan:

20.d-hosting.nl

Voor Windows:

Vul bij uitvoeren (of zoeken) "cmd" in. U komt nu in de dos-prompt terecht. In het nieuwe venster geeft u in:

ping mail.<uwdomein>

U krijgt nu antwoord terug, dat ziet er ongeveer uit als:

Antwoord van 81.18.172.20: bytes....

U pakt het laatste cijfer van het IP-adres (in geval van dit voorbeeld is dat 20) en de hostname die u moet gebruiken in uw e-mail programma is dan:

20.d-hosting.nl

(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)

Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie

Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2015 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako