Formulier op website werkt niet
Geplaatst door D-Hosting op 17 January 2017 14:05

Veel scripts werken nog altijd standaard met de mail functie van PHP. Terwijl dit ook een van de meest misbruikte functies is. Daarom staat deze functie standaard bij ons uit. De meeste scripts hebben namelijk de mogelijkheid om SMTP in te stellen. Hierbij maakt u gebruik van een van uw mailboxen. E-mails die via smtp worden gestuurd worden doorgaans ook beter geaccepteerd door spamfilters. Hieronder instructies voor de meest gebruikte CMS of scripts:

Drupal:
Gebruik SMTP Authentication support module (https://www.drupal.org/project/smtp).

Bij het instellen zet u de module aan, als host gebruikt u de servernaam uit de opleverings e-mail, dit is een getal gevolgd door d-hosting (dus bv. 44.d-hosting.nl),, poort 587 (over TLS) en vergeet niet uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Joomla:
Joomla heeft al redelijk lang de mogelijkheid smtp instellingen te doen bij de standaard configuratie. Gebruik de servernaam uit de opleverings e-mail, dit is een getal gevolgd door d-hosting (dus bv. 44.d-hosting.nl), en poort 587 (over TLS) en vergeet niet uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Moodle
Moodle ondersteunt standaard SMTP. Gebruik de servernaam uit de opleverings e-mail, dit is een getal gevolgd door d-hosting (dus bv. 44.d-hosting.nl), poort 587 (over TLS) en vergeet niet uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

PHPBB3
PHPBB3 ondersteunt standaard SMTP. Ga hiervoor naar General>Email settings onder het kopje Client Communication. Gebruik de servernaam uit de opleverings e-mail, dit is een getal gevolgd door d-hosting (dus bv. 44.d-hosting.nl), en poort 587 en vergeet niet uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Prestashop
Prestashop biedt standaard SMTP functie aan, maar schrikt gebruikers af door dit een geavanceerde optie te noemen. Bij SMTP server vult u localhost in, bij poort 25 en vergeet niet uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Wordpress:
Installeer de WP Mail SMTP plugin (https://nl.wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/).

U vult de servernaam uit de opleverings e-mail, dit is een getal gevolgd door d-hosting (dus bv. 44.d-hosting.nl), kies vervolgens poort 587 en TLS. U hoeft daarna enkel nog uw mail gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)

Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie

Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2015 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako