Instellen van Outlook 2013
Geplaatst door D-Hosting op 29 June 2016 09:47

Klik op "Bestand" en ver volgens op de optie "Account toevoegen".

Er opent een nieuw scherm.

Kies voor de optie "Handmatige instellingen of extra servertypen" en klik op "volgende".

Kies vervolgens voor de optie "POP of IMAP" en klik opnieuw op "Volgende".

Onder het kopje "Gebruikersgegevens" vult u uw naam en e-mailadres in.
(Bijvoorbeeld: E. Voorbeeld en eenvoorbeeld@eenvoorbeeld.nl)

In de opleveringsbrief die u van ons heeft gehad staan de juiste servers voor inkomende en uitgaande mail. Dit is doorgaans een cijfer gevolgt door .d-hosting.nl

Ook vindt u de aanmeldingsgegevens terug in de opleveringsbrief.

Zorg daarna dat de optie "Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht" uit gevinkt staat.

Tenslotte klikt u op ‘Meer instellingen’

Indien u niet de server van uw internetprovider of deze ook aanmeldgegevens nodig heeft gebruikt klikt u op het tabblad ‘Server voor uitgaande mail’. Hier klikt u op ‘Voor de zelfde server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’. Indien u de SMTP server van uw internetprovider gebruikt vult u de logingegevens in. Indien u onze server gebruikt kunt u kiezen voor 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'.

Als laatst klikt u op ‘Geavanceerd’

Vink de optie 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)' aan. De poort zou nu automatisch moeten wijzigen. Indien de poort ongewijzigd blijft dan geldt dat wanneer u POP3 gebruikt dit op 995 en bij IMAP op 993 moet komen te staan.

Indien u niet de SMTP server van uw internetprovider gebruikt kiest u bij Uitgaande e-mail bij 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor TLS. De poort zou nu moeten wijzigen in 587.

Uw nieuwe E-mailaccount is nu succesvol aangemaakt en klaar voor gebruik!