Wordpress wp-admin is niet te benaderen
Geplaatst door D-Hosting op 29 June 2016 09:32

In 2013 is er een enorme toename van botnets dat probeert misbruik te maken van problemen in Wordpress, ons veiligheidssysteem geeft de admin/wp-login.php in het geval dat uw site wordt getarget een chmod 000. Helaas biedt dit systeem geen e-mail functie om u te waarschuwen.

U kunt wanneer u het nodig heeft de chmod terug zetten naar 644.

Wel is het aan te raden om uw admin omgeving te beveiligen, hoe leest u in het artikel 'Bescherm de admin map van uw CMS'.

Daarnaast is het verstandig om het toch al populaire Jetpack voor Wordpress te installeren. Een onderdeel is BruteProtect. Deze voorkomt brute force aanvallen op uw admin gedeelte. Daarnaast biedt Jetpack de mogelijkheid om automatische updates voor uw installatie te activeren.

Via plesk manager heeft u de optie om uw permissies te kunnen wijzigen.

Log in op ‘Plesk Panel

Klik op ‘files’ en daarna op ‘httpdocs'

Zoek daarna filenaam met ‘wp-login.php’ op

Klik daarna op ‘Change Permissions’

Uw permissions moeten er als volgt uitzien om weer in te kunnen loggen:

Klik daarna opOK

U kunt nu weer inloggen op uw Wordpress installatie.