Kan via website geen mail sturen
Geplaatst door D-Hosting op 17 March 2016 09:28

Veel CMS gebruiken standaard het php commando mail(), echter wordt dit commando ook gebruikt in scripts die in verouderde en onveilige CMS worden geplaatst door kwaadwillende. Om te kunnen mailen stelt u SMTP in of maakt u gebruik van een SMTP plugin. Bijkomend voordeel is dat de mail veel minder snel als spam zal worden aangemerkt.

Drupal
Drupal heeft een module voor het sturen via SMTP (SMTP Authentication Support). Bij SMTP server vult u 'localhost' in, bij SMTP port kiest u 25 en bij username en password vult u de gegevens in van uw e-mail account.

Joomla
Joomla ondersteunt dit direct. Bij Site > Global configuration kiest u voor SMTP. Bij SMTP port kiest u 25, vul bij SMTP username/password de gegevens van uw e-mail account in en bij SMTP host kiest u localhost.

Wordpress
Wordpress ondersteunt dit niet uit zich zelf, gelukkig is er de plugin met de naam WP Mail SMTP. Kies bij Mailer voor verzenden via SMTP. Als SMTP host vult u 'localhost' in en poort kunt u op 25 invullen. Bij username en password vult u de gegevens in van uw e-mail account.