FAQ
Kan ik webmail ook via https oproepen?
Geplaatst door D-Hosting op 18 december 2015 15:24

Indien u normaal webmail.<domeinnaam> gebruikt en u zet er https:// voor dan zult u een melding krijgen. Het certificaat behoort toe aan D-Hosting.nl en niet uw domein en dat geeft een mismatch. U kunt een uitzondering toevoegen en doorgaan, maar om zonder meldingen webmail in https mode te gebruiken kunt u gebruik maken van een speciaal adres. Dit adres is echter afhankelijk van de server waarop u wordt gehost.

Wat is dat adres?
Kijk in de accountinformatie die u bij oplevering heeft gehad, bij mailserver ziet u dan bijvoorbeeld 80.d-hosting.nl staan. Dan is het juiste webmail adres: https://webmail80.d-hosting.nl

Indien u nog accountinformatie heeft waarop als mailserver naam mail.<domeinnaam> staat dan kunt u via de site Ping.eu een ping uitvoeren naar webmail.<domeinnaam>. U krijgt bijvoorbeeld terug:

PING webmail.<domeinnaam> (81.18.172.80). Aan de hand van de laatste reeks weten we nu dat we https://webmail80.d-hosting.nl moeten gebruiken. Zou het antwoord van het ping commando 81.18.172.160 dan zou het dus webmail160.d-hosting.nl zijn.

(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)
 
 
Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie 
 
Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright ┬ę 2000 - 2019 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako
Twitter | LinkedIn | Google+