Wordpress werkt niet meer na update
Geplaatst door D-Hosting op 07 December 2015 13:37

Wanneer u Wordpress update voordat u de plugins (en soms ook thema's) update kan er een probleem ontstaan. Om dit op te lossen moet u de plugins bijwerken. Kunt u echter niet meer bij het admindeel dan dient u de plugins tijdelijk uit te schakelen. Omdat u niet meer bij het admindeel kunt zult u dit via de database dienen te doen. De database kunt u raadplegen via het Plesk Adminpanel (Klik op Websites & Domains tabblad en vervolgens onder uw domeinnaam op Databases, klik nu op Webadmin achter uw databasenaam - let op eventuele pop-up blocker!).

Klik in Webadmin op het tabblad SQL en type in:

SELECT * FROM wp_options WHERE option_name = 'active_plugins';

Klik op start en vooraan het resultatenveld ziet u een potloodje. Klik hier op. Ga nu naar het veld bij option_value, dat ziet er ongeveer uit als:

a:11:{i:0;s:19:"akismet/akismet.php";i:1;s:43:"breadcrumb-navxt/breadcrumb_navxt_admin.php";i:2;s:36:"contact-form-7/wp-contact-form-7.php";}

Kopieer de inhoud naar Kladblok en sla het bestand op uw computer op. Vervolgens klikt u in de Webadmin op Start.

Nu zijn alle plugins gedeactiveerd, maar nog wel geinstalleerd. Log vervolgens op het admindeel van uw Wordpress in en werk alle plugins bij. U kunt ze activeren in het admindeel of nu het updaten de opgeslagen tekst terugzetten via WebAdmin.