Site testen voor deze actief is (Windows 10)
Geplaatst door D-Hosting op 28 August 2015 13:43

Om website te testen voordat deze actief is op uw domein (denk aan migratie naar een nieuwe server omgeving), kunt u op uw computer tijdelijk uw hostfile aanpassen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de vergrootglas en typ in notepad of kladblok.

Stap 1

2. Klik met uw rechter-muisknop op "Kladblok" en selecteer "Als administrator uitvoeren". Ziet u deze optie niet? Neem dan contact op met uw systeembeheerder.

Stap 2

3. Klik doorgaan bij de beveilligingswaarschuwing.

4. Klik op Bestand -> Openen.

Win8_notepad_open

5. Verken naar "C:\Windows\System32\Drivers\etc".

6. Verander bij het extensie keuze menu *.txt naar alle bestanden.

Notepad_extension

7. Selecteer "hosts" en klik "Openen".

Notepad_hosts

8. Maak de gewenste veranderingen en sla het op ( Bestand -> Opslaan ) en sluit daarna kladblok.

Een voorbeeld van wat u zou kunnen invullen is:

81.18.172.50 eenvoorbeeld.nl
81.18.172.50 www.eenvoorbeeld.nl

Hierin is de reeks cijfers het IP nummer van de server en volgt daarna uw domeinnaam.

Deze methode werkt op alles Windows versies, maar kan qua stappenplan iets verschillen.

Indien na het opnieuw starten van de browser u toch op een oude/verkeerde locatie uitkomt dan kunt u de DNS flushen. Start hiervoor de DOS prompt en type daar: ipconfig /flushdns