Uw Joomla site naar D-Hosting verhuizen met Akeeba
Geplaatst door D-Hosting op 13 March 2014 13:25

- Indien u Akeeba Backup extensie nog niet heeft dient u deze eerst te installeren
- Maak een backup van uw Joomla met Akeeba
- Download de backup met uw FTP client (bijvoorbeeld FileZilla of Ws_FTP)
- Vraag uw domein en hosting aan op https:/www.d-hosting.nl (voor een Joomla site heeft u minimaal het business pakket nodig)
- Maak via het Plesk adminpanel een database en database user aan
- Upload het jpa bestand naar onze server
- Upload de bestanden van Akeeba Kickstarter naar onze server
- Roep Kickstarter op via http://www.uwdomein.ext/kickstart.php
- Na het uitpakken van de bestanden moet u de installer uitvoeren.
- Bij stap 2 van de installer moet u de database gegevens invullen zoals aangemaakt in het Plesk adminpanel. De host is localhost.
- Bij stap 3 van de installer kunt u de gegevens doorgaans laten staan, u moet nog wel een wachtwoord invoeren voor het admin account.

U kunt de werkzaamheden ook laten uitvoeren door D-Hosting, hiervoor vragen wij eenmalig 30,25. Let wel, dit betreft de werkzaamheden zoals hierboven. Dit garandeert niet de werking van uw Joomla site (al is Akeeba doorgaans prima in staat een Joomla site te migreren)