Caching voorkomen
Geplaatst door D-Hosting op 20 September 2013 09:36

Wanneer u een HTML website heeft waarbij de browser niet doorheeft dat er vernieuwd moet worden dan is het verstandig om een .htaccess bestand aan te maken met hierin de volgende code (via http://www.askapache.com);

<FilesMatch ".(html|htm|js|css)$">
FileETag None
<ifModule mod_headers.c>
Header unset ETag
Header set Cache-Control "max-age=0, no-cache, no-store, must-revalidate"
Header set Pragma "no-cache"
Header set Expires "Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT"
</ifModule>
</FilesMatch>

Let op: veel FTP programma's laten .htaccess bestanden niet zien, in dat geval kunt u de instellingen aanpassen of de File Manager in Plesk gebruiken.