Blokkade door firewall
Geplaatst door D-Hosting op 20 September 2013 09:36

Soms kunt u geweerd worden door onze firewall. Dit kan op basis van een blacklist zijn of een tijdelijke blokkade vanwege een verdachte handeling (bijvoorbeeld bij beheer van een CMS). Gelukkig heeft de blokkade geen gevolgen voor de bereikbaarheid van uw site door anderen en zijn er uitzonderingen te maken.

Blacklist
Het kan soms zijn dat u op een locatie werkt die op een blacklist is terechtgekomen, onze software blokkeert u dan. Indien dit een locatie is waar u vaak werkt dan is het belangrijk dat wij hier een uitzondering voor maken.

Teveel simultane connecties of verdachte commando’s
Sommige FTP programma’s besluiten buiten de eigenlijke omgeving te gaan speuren. In dat geval kan onze software besluiten uw IP te blokkeren. Dit gebeurt ook bij FTP programma’s of e-mail programma’s die te vaak en te veel connecties maken.

Bij FTP
De meeste FTP programma’s stellen u in staat om het aantal simultane connecties in te perken.

Bij E-mail
Sommige e-mail programma’s controleren elke minuut of er e-mail is, wanneer u meerdere accounts heeft (of er meerdere gebruikers op dezelfde locatie zijn) kan dit betekenen dat er te vaak te veel connecties. Stel de periode op alle computers (of voor alle accounts) ruimer in en indien mogelijk op verschillende minuten.

Een handeling in een CMS (zoals Wordpress, Joomla etc.)
Sommige scripts van een CMS of plugins verzenden opdrachten op een manier die ook veel wordt gebruikt door botnets of hackers. De software weet niet wie u bent en besluit dan deze actie te blokkeren. In zo’n geval krijgt u vaak de melding ‘forbidden’ te zien. In dit geval zullen wij een uitzondering moeten maken.

Wanneer er een uitzondering moet worden gemaakt dan hebben wij de volgende informatie van u nodig;

• Tijdstip waarop u werd geblokkeerd
  • Uw ip adres (u kunt dit nakijken op https://www.d-hosting.nl/mijnip)
  • Omschrijving van hetgeen u aan het doen was (werken in cms, uploaden, normaal verkeer)