Mijn mailbox is vol (mailquota exceeded)
Geplaatst door D-Hosting op 20 September 2013 09:33

Indien u geen e-mail kunt ontvangen of afzenders krijgen het bericht ‘mailquota exceeded’ terug of u ziet deze melding zelf in webmail dan is uw mailbox vol. Er zijn een aantal oplossingen;

Laag limiet
Tot enkele jaren geleden was de mailbox een simpel tussenstation. De mail stond daar te wachten tot uw computer de e-mail ophaalde. Zodoende hoefde mailboxen niet erg groot te zijn. Met mobiele devices die mail vaak standaard on-line laten staan verandert de opslagbehoefte. Soms moet uw account hierop worden aangepast. Hiervoor stuurt u een e-mail naar support@d-hosting.nl

E-mail programma laat berichten te lang staan
Wanneer uw computer de e-mail ophaalt en werkt met een pop connecties (u kunt bij de instellingen van uw e-mail account zien of het een pop account is) dan is de meest voorkomende reden de optie ‘kopie van berichten op de server bewaren’. Dit vindt u doorgaans bij het geadvanceerde tabblad bij de accountinstellingen. Het volgende artikel (ondanks dat het voor Live Mail is geschreven, zal het redelijk overeenkomen met andere producten) laat u zien hoe dit aan te passen;
http://service.d-hosting.nl/index.php?/Knowledgebase/Article/View/221/0/berichten-van-server-verwijderen-op-windows-live-mail

Indien bij het type account geen pop3, maar IMAP ziet staan leest u dan door.

U werkt on-line, maar de opslag is niet voldoende
U kunt uw pakketten telkens upgraden, zodat deze aan uw opslagbehoefte voldoen, maar omdat pakketten ook andere mogelijkheden kennen komt u dan vaak duur uit. Voor gebruikers die on-line willen werken hebben we daarom een beter product: Exchange On-line.